A Palatinus Kiadó az ezredfordulón indult könyves műhely, amely a klasszikus és a kortárs magyar irodalom jeles képviselőinek életművét, munkásságát gondozza. Kínálatunkban az olvasók különleges életműsorozatokkal találkozhatnak folyamatosan (Örkény István, Mándy Iván, Tamási Áron művei). A Palatinus szerzője volt (s maradt) a 2010-ben elhunyt Békés Pál, tíz éven át itt jelentek meg Háy János könyvei, szerzője ma is többek közt Balázs Attila, Szilágyi Ákos, G. István László, Zalán Tibor, Turczi István.

A kiadó ambíciója és egyik jellegzetessége, hogy új arcokat fedez föl a magyar irodalomban, így itt mutatkozott be például Szvoren Edina, Nagy Ildikó Noémi, Darvasi Ferenc. A világirodalmat képviseli folyamatosan a Nobel-díjasok sorozata, amelyben a díjazott klasszikusok korábban magyarul meg nem jelent művei is szerepelnek (Kipling, Beckett), vagy újra a köztudatba emel egykori nagy sikereket (pl. Selma Lagerlöf regényeit).

Film- és médiaelméleti sorozatunkban hiánypótló szakmunkák jelennek meg.

Erős profilja a kiadónak a legendás magyar orientalisztika kiemelkedő műveinek közreadása, így Germanus Gyula, Baktay Ervin és mások mellett a legnagyobb magyar nemzetközi tekintélyek egyikének, Stein Aurélnak a teljes életműve is a Palatinus jóvoltából hozzáférhető.